header ok

Jézus tanításával kapcsolatos gondolatokról, szellemtanról stb.

Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre

Több
6 éve 4 hónapja #5984 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Hasznos tanácsok a mindennapi életünkre
.

Jó tanács mindenkinek

1. Dobd ki a haszontalan számokat.
Úgymint kor, súly, vérnyomás stb...
Hadd aggódjanak a doktorok ezek miatt.
Emiatt fizeted "õket".

2. Csak vidám barátokat tarts!
A rosszkedvûek lehúznak.

3. Tanulj folyamatosan.
Tanulj többet a számítógéprõl, autókról, kertészkedésrõl, és mindenrõl...
Soha ne hagyd az agyadat pihenni.
"A pihenõ agy az ördög mûhelye".
Az ördög neve "Alzheimer".

4. Élvezd az egyszerû dolgokat.

5. Nevess gyakran, hangosan és hosszan.
Nevess, amíg ki nem fulladsz.

6. Néhány könny esik néha.
Tûrj, gyászolj, és menj tovább.
Az egyetlen személy, aki egész életünkben velünk van az magunk.
ÉLJ, amíg élsz.

7. Vedd magad körül olyan dolgokkal, amiket szeretsz.
Legyen az család, háziállat, emléktárgy, zene, növények, hobbi, akármi.
A te otthonod a te menedéked.

8. Ne tégy bûnös kirándulásokat. Menj sétálni az utcára, vagy a szomszéd megyébe, vagy idegen országba.
De ne oda, ahol BÛN van.

9. Mondd az embereknek minden lehetõséget kihasználva, hogy
szereted õket.

10. ÉS MINDIG EMLÉKEZZ:
Az életet nem a lélegzetvételek számával mérjük, hanem azokkal a
pillanatokkal, amikor elakad a lélegzeted.

(ismeretlen szerzõ)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
6 éve 3 hónapja - 6 éve 3 hónapja #6023 Írta: Margit
,

Az összes emberi hatalom közül a nyugalom a legerõsebb!

Az önkontroll elsõ jele a nyugalom. Figyeld a belsõ csendet, a gesztusaid, indulataid, és intézz kedves szavakat mindenki felé, ezáltal növelheted a belsõ békéd. A nyugalom a legerõsebb hatalom, tökéletes harmóniával áraszt el.

Hogy mennyire vagy kiegyensúlyozott, mennyire állsz szilárdan a lábadon, attól is függ, hogy mennyire vagy nyugodt. Csak egy nyugodt ember tud határozott, kitartó, következetes és kiegyensúlyozott lenni! A nyugalom egy végtelen erõ, amely nem a cselekvés által nyilvánul meg.

A nyugodtság nem azt jelenti, hogy mindent le kell nyelni, és mindennel egyet kell érteni. A nyugalomnak semmi köze nincs a lemondáshoz! Elfogadod a helyzetet, nem állsz ellen, de tisztában vagy az elképzeléseiddel. Határozottan és bölcsen építed fel az életed, az emberi kapcsolataidat!

Õrizd meg minden körülmények között a nyugalmad, és akkor senki sem fog tudni negatív irányba befolyásolni, nem gyengítik az energiáidat. Fontos az érzelmi egyensúly, lélegezz mélyeket!

"Három mester úgy döntött, hogy megmutatja, melyik a legerõsebb hatalom, ami az egész világot képes befolyásolni.

Az egyik, a szél erejének mestere, viharokat, hurrikánokat, monszunokat gyûjtött össze, gyökerestõl kitépte a fákat, a földeket növényzet nélkül hagyta, legördítette a sziklákat és eldugaszolta a patakokat. Rövid idõn belül a Föld sokat változott, a dûnék és dombok völgyekké változtak, a fákkal és sziklákkal borított völgyek pedig hegyekké alakultak.

A második mester a víz erejével
próbált elbánni, eltávolította a folyókat a medrükbõl, mélyedéseket ásott a hegyekbe, tavakká változtatta ezeket, és egész városokat árasztott el vízzel. Eltüntette a természetes szigeteket, majd máshol újakat hozott létre.

A harmadik mester azonban csak ült, és nézte a naplementét. A másik kettõ várta, hogy vajon milyen hatalom által fogja megváltoztatni a Földet, azonban ez csak ült békésen, és nem csinált semmit. Mélyeket lélegzett, és ült mozdulatlanul. Egyszer csak leállt minden mozgás, csend lett, a szélmozgás és a vizek folyása is megállt. A másik két mester már nem bírta elviselni ezt az óriási csendet és mozdulatlanságot, dühösen kiáltották: "Elég legyen, elismerjük, hogy a nyugalom a legerõsebb hatalom a világon".

filantropikum.com/az-osszes-emberi-hatal...ugalom-a-legerosebb/

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
6 éve 3 hónapja - 6 éve 3 hónapja #6027 Írta: Margit
.

Ima a betegekért

Jóságos Istenem,a betegekért
könyörgünk hozzád.
Gyógyulást, vagy legalább enyhülést
kérünk számukra, fájdalmaik elviseléséhez.
Õk most ezt a legfontosabbnak látják, érzik.
Te, Uram,kérünk sugald szívünkbe ezeket a szavakat:

"A legfontosabb az, hogy a lelked ne legyen beteg!"

Uram, legyen meg a Te akaratod!
Ha Te akarod, meggyógyíthatod õket.
Ha a Te szent akaratod az, hogy tovább
viseljék a keresztjüket,
akkor kérünk Téged, adj nekik erõt is hozzá.

Védelmezd a betegeket és enyhítsd fájdalmaikat.
Teljesedjen be rajtuk a Te szent akaratod.
Segítsd õket kegyelmeddel, hogy
türelmesen vigyék keresztjüket.

Kérlek Téged mi magunkért is,
akik értük imádkozunk.
Tisztísd meg szívünket, hogy imáink
méltók legyenek a meghallgatásra,
és a mi könyörgéseinkért áraszd
rájuk szent kegyelmedet.
Ámen

--
Utolsó szerkesztés: 6 éve 3 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
6 éve 2 hónapja - 6 éve 2 hónapja #6036 Írta: Margit
.

A nevetés jó hatással van a légzõrendszerre, tágítja a tüdõt és felemeli a lelket!

Több nevetés = Több életet jelentõ oxigén!

Az oxigén az emberi testben a biológiai energia egyik fõ katalizátora. Belélegezzük az oxigént és kilélegezzük a szén-dioxidot. Az oxigén a sejtközi energia eleme, amely feltétlenül szükséges az élet fenntartásához. Fontos szerepet játszik a keringési- és légzõrendszerben. Tisztítja a vért azáltal, hogy eltávolítja a mérgezõ hulladékokat a véráramból.
Annak érdekében, hogy a tüdõ egészséges legyen, és elegendõ oxigént biztosítson a szervezet számára a legmagasabb szintû mûködéshez, mélyen kell lélegeznünk, és kilégzéskor ki kell a tüdõbõl "préselni" a levegõt.

A normál légzés a tüdõ teljes kapacitásának csak 25% -át tölti be. A fennmaradó 75% (a tüdõ alsó 2/3 részében található térfogat) a bent maradt levegõvel lesz továbbra is tele. A légzésünk még sekélyebbé válik, ha stressz jelentkezik az életünkbe.
A nevetés hosszabb kilégzést eredményez, így a tüdõ megszabadul a bent maradt levegõtõl, és a vér bõséges oxigéntartalékra tesz szert, ami szervezetünk tökéletes mûködése céljából elengedhetetlen

- Az oxigén késlelteti az emberi sejtek öregedését;
- Az oxigén enyhíti a fejfájást;
- Az oxigén eltávolítja a fáradtságot;
- Az oxigén erõsíti az immunrendszert;
- Az oxigén segíti a légzést asztma és allergia esetén;
- Az oxigén segít depresszió esetén;
- Az oxigén akár 25%-kal javítja a fizikai teljesítményt.
Ha sekélyen lélegzünk:
- A szív extra erõfeszítést tesz, mivel a gázcsere nagy része a tüdõ alsó részén zajlik, és a szívnek többet kell vernie, hogy azonos oxigénellátást biztosítson, és azonos mennyiségû szén-dioxidot távolítson el.
- Nem segítjük a nyirokrendszer mûködését (ami az immunrendszer és az egészség motorja), mivel ennek a rendszernek nincsen "pumpája". A nyirokrendszer keringéséhez fizikai edzésre vagy mély légzésre van szükség.

A nevetés a legegyszerûbb módja a mély légzésnek.

A szívbõl jövõ nevetés hozzájárul a hosszabb ideig tartó kilégzéshez, kipréselve a maradék levegõt a tüdõbõl, amelyet ezután friss, oxigénben gazdag levegõ vált fel. A mély lélegzetvétel titka, hogy teljes mértékben lélegezzünk ki.
A nevetés kiüríti és megtisztítja a tüdõt. Ez különösen akkor hasznos, ha légúti megbetegedésben szenvedünk, mint amilyen az asztma.

Amikor mély levegõt veszünk egy kiadós nevetés közben, telítve tüdõnket az oxigéndús vérrel, megtörténhet, hogy köhögés tõr ránk. Ennek oka a légzõrendszer relaxációja és megtisztulása.
Amit a szakértõk mondanak az oxigén fontosságáról!

"A különbözõ mély légzési technikák, amelyek növelik a sejtek oxigénellátását, a legfontosabb tényezõk a betegségmentes és energiával teli élethez. Ne feledjük: amikor a sejtek elegendõ mennyiségû oxigént kapnak, akkor a rák nem alakulhat ki." - mondja Dr. Otto Warburg a Sejtfiziológiai Intézet Nobel-díjas elnöke. Dr. Warburg az egyetlen személy, aki kétszer nyerte meg a Nobel-díjat a gyógyászatban, és egy harmadikra jelölték.

"Az oxigén alapvetõ szerepet játszik az immunrendszer megfelelõ mûködésében. Az oxigénhiányt tekinthetjük minden betegség alapvetõ okának" - mondja Stephen Levine (Antioxidant Adaptation - Its Role in Free Radical Pathology, 1985.)
"A megfelelõ légzés a kulcs az erõnlét, az izomerõ, a kitartás és az állóképesség szempontjából." - Dr. Michael Yessis PhD, President Sports Training Institute, Fitness Writer - Muscle and Fitness Magazine
"A test összes funkciója a légzéssel kapcsolatos. A test minden részének megfelelõ oxigénellátása nélkülözhetetlen az egészség és a jólét szempontjából. A tornagyakorlatok növelik a test oxigénellátását, és ezáltal elõsegítik a szervezet harmonikus mûködését. A légzõrendszer felelõs a test oxigénellátásáért. A légzés az a folyamat, amelynek során a levegõ a véráramba jut a tüdõn keresztül. Az rendszeres testmozgás célja a megfelelõ légzési folyamat biztosítása." - Dr. Robert Fried (Breath Connection, Insight Books, 1990, 52. o.)

"A nevetés görcsoldó reakciókat vált ki, amelyek felszabadítják a test izomfeszültségét, mozgósítva a hangot és a légzést." - Alexander Lowen - Alexander Lowen, father of Bioenergetic Psychotherapy.

filantropikum.com/a-nevetes-jo-hatassal-...s-felemeli-a-lelket/

--
Utolsó szerkesztés: 6 éve 2 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
6 éve 1 hónapja #6065 Írta: Margit
.
Jó tanácsok..

Változásokért fohászkodtam, és én magam változtam.

Útmutatásért fohászkodtam, és megtanultam hallgatni a belsõ hangomra.

Boldogságért fohászkodtam, és megtanultam, hogy ne az ego irányítson.

Békességért fohászkodtam, és megtanultam az ítélkezés nélküli elfogadást.

Bõségért fohászkodtam, és rádöbbentem, hogy kétségeim állják útját.

Jólétért fohászkodtam, és most már tudom, hogy az egészség a legnagyobb jólét.

Csodákért fohászkodtam, és rádöbbentem, hogy a csoda bennem van.

Lélektársért fohászkodtam, és most már tudom, hogy EGYség van.

(Jackson Kiddard)

www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/

--
Téma zárolva.
Több
6 éve 1 hónapja - 6 éve 1 hónapja #6068 Írta: Margit
.

"A legnagyobb szegénység a magány, és az az érzés, amikor az embert nem szeretik." - 20 bölcs gondolat Teréz Anyától!

Teréz Anya, vagy ahogy hivatalosan nevezik, Kalkuttai Szent Teréz kétségtelenül a 20 század legbefolyásosabb emberei közé tartozott, hiszen rengeteg szegény indiai embernek, gyereknek segített, szolgálatáért 1979-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki.

Most következzen tõle 20 bölcs és elgondolkodtató idézet, amelybõl sokat tanulhatunk.

1. Ha azt kérded, hogy mit tudsz tenni azért, hogy a világban nagyobb legyen a béke, akkor azt mondom: menj haza és szeresd a családodat.

2. Nem fegyverekre meg bombákra van szükség, hogy fenntartsuk a békét a világban, hanem sokkal inkább szeretetre és együttérzésre.

3. Vannak emberek, akik áldást jelentenek számunkra, mások meg azért jelennek meg az életünkben, hogy megtanuljunk bizonyos dolgot.

4. Ha ítélkezel az emberek fölött, nem jut idõd arra, hogy szeresd õket.

5. Van olyan dolog, amit te tudsz megtenni, én meg nem. És vannak olyan dolgok, amiket én tudok megtenni, te meg nem. Mi lenne, ha együtt tennénk valami csodás dolgot.

6. Ha valaki felkeres, akkor gondoskodj arról, hogy mindig mosolygósan vegyen tõled búcsút.

7. Mutasd ki a jóságodat, amit Istentõl kaptál. Mutasd meg a tetteidet, a mosolyod által.

8. A bátorság hasznos, mert ez azt jelenti, hogy bízol a saját erõdben, képességeidben.

9. Tudom, hogy Isten nem ad olyan feladatot, amit ne tudnék megoldani. Igaz, néha az kívánom, bárcsak ne bízna annyira bennem.

10. Mindig üdvözöljük egymást egy mosollyal, mert a szeretet mindig egy mosollyal kezdõdik.

11. Dolgozhatunk addig, míg meghalunk, de nem érdemes úgy dolgozni, ha nem szeretjük azt, amit csinálunk, mert ezáltal értelmetlenné válik minden.

12. Minden siker mögött erõfeszítés, kitartás áll. Amíg élsz, élj úgy, hogy jól érezd magad. Ne vessz el megsárgult fényképeket nézegetve. Haladj tovább, küzdj akkor is a célodért, mikor mindenki azt várja, hogy feladd.

13. Ne engedd, hogy bárki is eltérítsen a célodtól. Ha már nem tudsz szaladni, kezdj el lassabban futni, ha már az sem megy, sétálj, ha már sétálni sem tudsz, fogj egy járókeretet, és úgy haladj elõre. A lényeg, hogy sose állj meg.

14. Nem mindenki képes nagy dolgokat véghez vinni, de sokan képesek vagyunk apró, szeretetbõl származó dolgok véghezvitelére.

15. Ha szeretni akarsz, elõbb meg kell tanulnod megbocsátani.

16. Ha nem tudsz élelmet biztosítani száz ember számára, akkor adj ételt csak egynek.

17. A szeretet ott kezdõdik, hogy törõdsz és vigyázol a családtagjaidra.

18. A legnagyobb szegénység a magány, és az az érzés, amikor az embert nem szeretik.

19. Isten azért adott kezet az embernek, hogy szolgáljon, és azért adott szívet, hogy szeressen.

20. A legnagyobb szomorúság a világon úgy élni, hogy tudod, senkinek sem jelentesz semmit.

filantropikum.com/a-legnagyobb-szegenyse...dolat-terez-anyatol/

--
Utolsó szerkesztés: 6 éve 1 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.472 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218