header ok

Bölcsességek

• Istvan
  • Újonc fórumozó
  • Újonc fórumozó
Több
17 éve 3 hónapja - 16 éve 6 hónapja #945 Írta: Istvan
Istvan válaszolt a következő témában: Bölcsességek
.
"Az igazi szeretet próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétõl, hogy elegendõ benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt."

Utolsó szerkesztés: 16 éve 6 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 3 hónapja - 17 éve 3 hónapja #986 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Bölcsességek
A jó ember ritkán téved

"A józan észt kivételes tehetségként kell fogadnunk. Az érzõ szívet kiváló tulajdonságként kell ünnepelnünk. Az elme még nem gondolat, ahogy a bölcsesség még nem út. A szív még nem szeretet, ahogy az érzelem még nem igazi jóság.

Ha azt kívánod, hogy megbecsüljenek, tudj megbecsülni másokat. Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
Tudd értékelni a jót, és magad se akarj jobb lenni a jónál. A túlzásba vitt jóság bántó és sértõ lehet. Ha a jóságot választottad, maradj hû e választásodhoz. Ha a szívedre hallgatsz, megbízhatsz ítéleteidben is - a jó ember ritkán téved"
(ismeretlen szerzõ)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 17 éve 3 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 3 hónapja - 17 éve 2 hete #1025 Írta: Margit
Szeretet

"Az emberek szeretet kapcsolatában minden tévedés és szenvedés onnan származik, hogy szüntelenül azt gondolják: a szeretetnek valami köze van a birtokláshoz. A szeretet kizárólag lét."

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 17 éve 2 hete Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 3 hónapja - 17 éve 1 hónapja #1060 Írta: Margit
.
"A munka meg fog várni, amíg megmutatod a szivárványt a gyereknek, de a szivárvány nem vár addig, amíg végzel a munkával."
/Patricia Clafford/

--
Utolsó szerkesztés: 17 éve 1 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 1 hónapja #1119 Írta: Margit
" A szeretet az egyetlen, ami tékozlás útján gyarapszik. Annál több lesz, minél többet elajándékozunk belõle."

--
Utolsó szerkesztés: 17 éve 1 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 2 hónapja - 17 éve 2 hónapja #1185 Írta: Margit
"Csak az a fajta kritika lehet építõ jellegû, ami nem töri össze a másik méltóságát, csupán felhívja a figyelmet a gyenge pontokra, és ezek javítására ösztönöz."

--
Utolsó szerkesztés: 17 éve 2 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 1.072 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218