.
Zimányi József
Tiszta szívet adj nekem!
részlet
Ahol bejött az Úr Jézus, hozza azt az újat, és önmagát, beköltözik ebbe az új szívbe, amely befogadja. A régi nem fogadja be. Az új szív befogadja. Benn van, és abban a fényben meglátszik minden. Meglátszik minden, ami tisztátalanság.
Volt már úgy, hogy beszéltetek a saját szívetekkel a saját bûneitekrõl?
Beszélni kell a saját lelkünkkel! Van, aki mindenkivel beszél, csak a saját szívével nem. Menekül önmaga elõl.
Kérjük az Urat:
]Uram, én kérek Tõled egy új szívet. Új szívet teremts bennem, Istenem! Tiszta szívet!
Az volt az Igében: "Kiveszem a kõszívet, adok nektek hússzívet." (Ez 11:19)
A kõszív az kõbõl van! Arra nem lehet írni. Az nem melegszik meg. Nem mozdul meg. Merev. Ha látja Krisztust a kereszten, akkor sem indul meg. Adok hússzívet, amelyik érez, amely Istenért dobog! Krisztust szereti.
Nem jó, amíg az Úr Jézus át nem veszi az uralmat, nem jó. Ha pedig átvette, akkor minden rendben van. Nincs tovább vita. Rendezõdik belül minden. Amíg a szív nem Krisztusé, míg a szív meg nem újul, semmi sincs rendben. Hiába hagyom el egy csomó rossz szokásomat.
Aki kér, az mind kap! Aki becsületesen kér, aki õszintén akarja, annak Isten megadja! Mindenki úgy mehet tovább, hogy régi szívét felajánlotta, az újat elfogadta, és Jézus abban az új szívben lakik. Senki nem tudja kiûzni belõle, ha én bent akarom tartani.
Ha bent van, akkor az Õ rendje, az Õ uralma, az Õ kedvessége, az Õ szeretete, az Õ fénye, az Õ segítsége érvényesül. Válasszátok az Urat! Fogadjátok el az új szívet!
Imádkozzunk!
Áldott légy Istenünk, aki meglátogatsz minket a Magasságból! Nem fordulsz el azoktól, akik tele vannak bûnnel. Ajánlod nekünk az újat. Bocsásd meg, hogy oly sokáig ragaszkodtunk a régihez! Add ezt az újat! Jöjj Jézus, költözz az új szívbe! Vedd át birodalmadat és hatalmadat! Ámen.
Adj új szívet nekem én Istenem,
Tiszta szívet teremts énbennem!
Kérlek, ne vess el a Te orcád elõl,
És Szent Szellemedben adj új erõt,
Ó, hozd vissza még a váltság örömét,
És Te tisztítsd meg egész életem!