header ok

Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

Irgalmasság

Több
17 éve 1 hónapja #1319 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Irgalmasság
.

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
17 éve 3 hete - 17 éve 3 hete #1462 Írta: A.M. Timea
A.M. Timea válaszolt a következő témában: Irgalmasság
Molnár Edit: Az Úr Evangéliuma I.
részlet

Ma annak van itt az ideje, hogy még az Ítélet elõtt mindenki, aki arra érett lett, önmaga által szétválaszthassa magában a hibás és a helyes lélekrétegeket, szellemi cselekményeket. Mert ma mindennek mindenkiben el kell rendezõdnie, helyére kell kerülnie, hogy minden ember, aki arra már képes, az öntisztítást maga magában végezze el. Ehhez kapnak rengetegen ma úgy lehetõséget, hogy a mában újraélhetik lelkükben mindazt a késztetést, amit valaha jóként vagy rosszként magukból kitermeltek, s az ilyen fokú önismeret által õk már megtisztulva járulhatnak majd az Isten ítélõszékének elébe.

Ma tehát az utolsókból csakugyan elsõk lehetnek. Mert kik ma itt a földön azért kaptak testbeöltözési lehetõséget, hogy ebben a zavaros idõszakban helyreigazítsák korábbi tévedéseiket, kiegyenlítsék a jóval régebbi bûneiket, bár utoljára érkeztek ide meg, elsõkként térhetnek be azokba a tisztultabb szférákba, melyek õket nagy küzdelmeik és önmaguk felett aratott gyõzelmük következtében fogadhatják be ; mint az atyai házba visszatérõ tékozló fiút, kit megtisztított, átvarázsolt az igaz hit és önzetlen szeretet. Ezért minden embernek a mában szabad reménykednie, sõt ajánlatos saját torzultságát látván is ebbe a reménybe belekapaszkodnia, mert ki felém egy lépést megtesz, s vágyakozik arra, hogy Hozzám még közelebb jöhessen, ahhoz én lehajolok, személyesen, ahhoz én magam megyek közelebb, hogy kézen foghassam õt, s hatalmas igyekezetében én segítsem hozzá ahhoz, hogy végleg hozzám térhessen meg.

Mert ami az emberek törvényei, s a szigorú karma törvények által nem lenne lehetséges, hogy a bûnös súlyosabb nehézségek, vezeklések nélkül megjavulhasson, az lehetõvé válik mégis annak folytán, hogy ezeknél a törvényeknél magasabban helyezkedik el az Isten gyermekeit visszahívó, felkaroló, gyengéd, befogadó szeretete. Azaz ti csak higgyetek abban töretlenül, hogy én még a "legutolsó", legmegvetettebb ember életét is megszentelhetem! Mert ez olyan nagy igazság, amit én már itt jártamkor is igazolni szerettem volna elõttetek. S meg is tettem ezt azokban az esetekben, amikor magamhoz olyan embereket emeltem fel, akiket maguk közül kivetett az a közösség, mely õket bûneik szerint ítélte el, s elképzelni sem tudta azt róluk, hogy õk is üdvözülhetnek. Gondoljatok csak Mária Magdolna vagy Saul esetére, s mindazokra, akiket bûneik megbocsátása folytán ; csodaszerûen én gyógyítottam meg. Bízzatok bennem jobban, higgyétek el, hogy amit én megígérek nektek, az úgy is lesz, akkor, ha ti segítségemet tiszta szívvel és valódi megtérési, javítási szándékkal kéritek. Magamba fogadlak szeretetem által benneteket és megszentelem magammal lelketeket-szellemeteket, ha a helyes útra térni lesztek képesek. Ahogy régen kihirdettetett: hit, remény és szeretet vezérelje minden lépéseteket, s akkor tiétek lesz a menny, s velem laktok, velem esztek, velem éltek, bennem léteztek. Mert ti akkortól már csak az enyémek lesztek.

MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
Utolsó szerkesztés: 17 éve 3 hete A.M. Timea által.
Téma zárolva.
Több
16 éve 8 hónapja - 16 éve 8 hónapja #1937 Írta: A.M. Timea
A.M. Timea válaszolt a következő témában: Irgalmasság
Istentõl rendelt idõben

;Mert ez a kijelentés meghatározott idõre vonatkozik, hamarosan célhoz
ér, és nem csal meg; ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el"
(Hab 2,3).

Lehet, hogy az irgalom várat magára, de bizonyosan eljön. Az Úr tévedhetetlen bölcsességgel pontosan tudja, mikor kell kegyelme erejét megmutatnia.
Az Õáltala kijelölt idõ pedig mindig a legalkalmasabb idõ. Nekünk minden sürgõs. Isten ránk vonatkozó ígérete nagyon
foglalkoztat bennünket, vágyunk mielõbbi beteljesedésére, és ez csak növeli türelmetlenségünket. Az Úr azonban ismeri az alkalmas idõt: Õ soha nem késik, de nem is siet.

Isten Igéjérõl mint élõ valóságról szól ez az igerész. Az Ige itt beszél és cselekszik. Sohasem halott betû, még ha túlságosan sokáig is kell várnunk beteljesülésére. Az élõ Ige az élõ Istentõl jön ki, és beteljesedése csak látszólag késlekedik. Isten vonata soha nem késik. Csak még egy kis türelem, és nemsokára tulajdon szemünkkel gyõzõdhetünk meg az Úr hûségérõl.Egyetlen ígérete sem marad beteljesületlenül:;Meg nem csal". Egyetlen ígérete sem vész el a semmiben: ;Célhoz ér". Én lelkem, hát nem tudsz várni Istenedre? Nyugodj meg benne, légy csendben, és kimondhatatlan békességet találsz, meglátod.

Gyengeségünk azért olyan értékes, mert helyet készít az isteni erõnek. Soha nem ismertük volna fel a kegyelem erejét, ha nem éreznénk természettõl való gyöngeségünket. Hagyatkozzunk hát Istenre és az Õ kegyelmére. Ha nem veszi le rólunk a bajokat, erõt ad az elhordozásra. Jobb nekünk, ha Isten erejével küzdünk, mint ha a magunkéval, mert ha ezerszer annyi erõnk is lenne,
mint amennyi van, mit sem érnénk vele az ellenséggel szemben. Ha viszont még gyengébbek lennénk, mint amilyenek vagyunk - ami aligha lehetséges -, mégis diadalmaskodnánk Krisztus által, aki megerõsít minket.

Forrás: C. H. Spurgeon
Isten ígéreteinek tárháza

MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
Utolsó szerkesztés: 16 éve 8 hónapja A.M. Timea által.
Téma zárolva.
Több
15 éve 5 hónapja #2972 Írta: Margit
.

A két szív

Mindig soknak tartjuk,
amit mi teszünk másokért;
ellenben amit mások tesznek érettünk,
azt semmibe sem vesszük.
Úgy látszik, két szívünk van:
egy lágy, gyöngéd, engedékeny - önmagunk számára,
és egy kemény, szigorú, zord - embertársaink számára.

(Szalézi Szent Ferenc)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
7 éve 2 hónapja - 7 éve 2 hónapja #5048 Írta: Margit
.

Az autósok tízparancsolata

1.Ne ölj!

2. Az utak azért vannak, hogy közlekedhess, s nem azért, hogy súlyos baleseteket okozz!

3. Az elõzékenység, a becsületesség és az óvatosság segít az elõre nem látható események veszélyének kivédésében!

4. Légy segítõkész felebarátaid iránt, fõképp ha balesetet szenvednek!

5. Az autó nem a hatalom fitogtatására való, és ne engedd, hogy bûnre csábítson!

6. Gyõzd meg a fiatalokat és az idõsebbeket egyaránt, hogy vezetésre alkalmatlan állapotban ne üljenek volán mögé!

7. Segítsd a balesetek áldozatainak családtagjait!

8. A vétkes vezetõket és az áldozatokat hívd közös találkozóra a megfelelõ idõben, hogy alkalmuk legyen átélni a megbocsátás felemelõ érzését!

9. Az utakon védd a sebezhetõket!

10. Érezz felelõsséget mások iránt!

(szerzõje számomra ismeretlen)

--
Utolsó szerkesztés: 7 éve 2 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
6 éve 1 hónapja #6088 Írta: Margit
.

AZ EMBERRÉ VÁLÁS SZABÁLYAI

1. Kapsz egy testet

Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára ez a tiéd.

2. Tanulsz
Teljes óraszámban látogatod az Élet nevû szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj. Talán szereted az így szerzett ismereteket, talán lényegtelennek vagy ostobaságnak tartod õket.

3. Nincs balsiker, csak tanulság
A fejlõdés próba szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A "sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az "eredményesek".

4. A lecke addig ismétlõdik, míg nem tanulsz belõle
Ugyanaz a lecke a legkülönbözõbb formákban kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot. Miután felfogtad, továbbléphetsz a következõhöz.

5. A tanulásnak soha nincs vége
Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád, ha megéred azt a kort.

6. Semmivel sem jobb "ott", mint "itt"

Mire eljutsz "oda", az "amott" még vonzóbbnak tetszik.

7. Mások pusztán éned tükörképei

Semmit sem szerethetsz vagy gyûlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyûlölsz.

8. Rajtad áll, hogy mihez kezdesz az életeddel

Rendelkezésedre áll minden eszköz és erõforrás. Tõled függ, hogy használod õket. Tiéd a választás joga.

9. A válaszokat magadban találod.

Az élet kérdéseire magadban lelehetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint nézni, hallgatni és bízni.

10. Mindezt úgyis elfelejted.

(Chérie Carter-Scott)

--
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 1.086 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218