Molnár Edit: Az Úr Evangéliuma I.
részlet
Ma annak van itt az ideje, hogy még az Ítélet elõtt mindenki, aki arra érett lett, önmaga által szétválaszthassa magában a hibás és a helyes lélekrétegeket, szellemi cselekményeket. Mert ma mindennek mindenkiben el kell rendezõdnie, helyére kell kerülnie, hogy minden ember, aki arra már képes, az öntisztítást maga magában végezze el. Ehhez kapnak rengetegen ma úgy lehetõséget, hogy a mában újraélhetik lelkükben mindazt a késztetést, amit valaha jóként vagy rosszként magukból kitermeltek, s az ilyen fokú önismeret által õk már megtisztulva járulhatnak majd az Isten ítélõszékének elébe.
Ma tehát az utolsókból csakugyan elsõk lehetnek. Mert kik ma itt a földön azért kaptak testbeöltözési lehetõséget, hogy ebben a zavaros idõszakban helyreigazítsák korábbi tévedéseiket, kiegyenlítsék a jóval régebbi bûneiket, bár utoljára érkeztek ide meg, elsõkként térhetnek be azokba a tisztultabb szférákba, melyek õket nagy küzdelmeik és önmaguk felett aratott gyõzelmük következtében fogadhatják be ; mint az atyai házba visszatérõ tékozló fiút, kit megtisztított, átvarázsolt az igaz hit és önzetlen szeretet. Ezért minden embernek a mában szabad reménykednie, sõt ajánlatos saját torzultságát látván is ebbe a reménybe belekapaszkodnia, mert ki felém egy lépést megtesz, s vágyakozik arra, hogy Hozzám még közelebb jöhessen, ahhoz én lehajolok, személyesen, ahhoz én magam megyek közelebb, hogy kézen foghassam õt, s hatalmas igyekezetében én segítsem hozzá ahhoz, hogy végleg hozzám térhessen meg.
Mert ami az emberek törvényei, s a szigorú karma törvények által nem lenne lehetséges, hogy a bûnös súlyosabb nehézségek, vezeklések nélkül megjavulhasson, az lehetõvé válik mégis annak folytán, hogy ezeknél a törvényeknél magasabban helyezkedik el az Isten gyermekeit visszahívó, felkaroló, gyengéd, befogadó szeretete. Azaz ti csak higgyetek abban töretlenül, hogy én még a "legutolsó", legmegvetettebb ember életét is megszentelhetem! Mert ez olyan nagy igazság, amit én már itt jártamkor is igazolni szerettem volna elõttetek. S meg is tettem ezt azokban az esetekben, amikor magamhoz olyan embereket emeltem fel, akiket maguk közül kivetett az a közösség, mely õket bûneik szerint ítélte el, s elképzelni sem tudta azt róluk, hogy õk is üdvözülhetnek. Gondoljatok csak Mária Magdolna vagy Saul esetére, s mindazokra, akiket bûneik megbocsátása folytán ; csodaszerûen én gyógyítottam meg.
Bízzatok bennem jobban, higgyétek el, hogy amit én megígérek nektek, az úgy is lesz, akkor, ha ti segítségemet tiszta szívvel és valódi megtérési, javítási szándékkal kéritek. Magamba fogadlak szeretetem által benneteket és megszentelem magammal lelketeket-szellemeteket, ha a helyes útra térni lesztek képesek. Ahogy régen kihirdettetett: hit, remény és szeretet vezérelje minden lépéseteket, s akkor tiétek lesz a menny, s velem laktok, velem esztek, velem éltek, bennem léteztek. Mert ti akkortól már csak az enyémek lesztek.