header ok

Evangéliummal kapcsolatos témák.

"Minden fát a gyümölcseirõl lehet felismerni"

Több
17 éve 2 hónapja - 16 éve 2 hónapja #1291 Írta: Margit
Mert minden fát gyümölcsérõl lehet megismerni

A Titanic öt jéghegyre figyelmeztetõ üzenetet vett a katasztrófa elõtt. Kora hajnalban, mikor a hatodik üzenet is megérkezett: "Vigyázat jéghegyek!", a távirdász így jelzett vissza:"Maradjatok csendben! Elfoglalt vagyok!" Harminc perccel késõbb a hatalmas óceánjáró - melynek a kapítánya ezt mondta:"Még az Isten sem tudná elsüllyeszteni azt a hajót" - hitetetlenül gyorsan elsüllyedt.

Mi történt? Elfeledkeztek a jéghegyek alapvetõ tulajdonságáról. Amit a viz színe fölött láttak, nem tudta volna elsüllyeszteni azt a hatalmas hajót. De sajátos módon a jéghegy nagyobbik része a víz alatt van.

Tudod mit? Az a jéghegy a te életedet jelképezi! 10% ami a vízfelszín felett van: a jó híred, a 90% ami a víz alatt van: a jellemed.

És ami a felszín alatt van, elsüllyesztheti a hajódat.

Mi a jellem?
a.) önfegyelem - az a képesség, hogy helyesen cselekedjünk, még akkor is, ha nem esik jól.
b.) belsõ értékek - alapelvek, melyek szerint élsz akkor is, ha nagy a nyomás körülötted.
c.) identitás-tudat - olyan önkép, mely nem mások véleményére, hanem arra épül, akinek Isten tart téged.
d.) érzelmi biztonság - az a képesség, hogy érzelmileg stabil, kiegyensúlyozott vagy.

Az életedre nem az teszi a legnagyobb hatást, hogy mid van, hanem hogy ki vagy.

Jézus azt mondja: "Mert minden fát gyümölcsérõl lehet megismerni." Hiszen tüskebokorból nem szednek fügét, csipkebokorról sem szüretelnek szölöt.

A jó ember szíve jó kincsébõl hozza elõ a jót, és a gonosz ember a gonoszból hozza elõ a gonoszt... (Lukács 6:44-45)

Bár mi történik ma az életed felszínén, az abból következik ami belül van. Isten elõbbre helyezi azt, aki vagy mint amit teszel. Neki tehát a legfontosabb az, hogy viselj gondot arra, ami mélyben van (a szívedre), mert ez fogja meghatározni, hogy mi történik a felszínen ( a viselkedésedben).
(Szerzõje ismeretlen)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 16 éve 2 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 1 hónapja - 17 éve 1 hónapja #1415 Írta: A.M. Timea
"Akinek füle van, hallja!"

A Mennyei Atya oltalmazó szavai szerint eljön az idõ, amikor a szeretet nélküli tudás kevésnek bizonyul majd az események befolyásolására. És szembesülnünk kell, hogy a fák, amiket ültettünk, férges vagy éltetõ gyümölcsöt teremnek-e a világnak. Üzenet Gulyás Mária tolmácsolásában.:
Szeretett Gyermekeim!
Új év kezdõdik a számotokra, mely az elõzõek alapjaira épül. Ez mindig így volt, s ezután is így lesz. Minden idõpillanatban a jövõtöket teremtitek meg, s ebben az évben meg fogjátok tapasztalni, hogy az elõzõ évben milyen alapokat fektettetek le. Egyéni megtapasztalásaitok viszont lelkiségetektõl függ, mindenkinek a saját lelki beállítódottságától!

Tapasztalatotok gondolkozásotoknak és tetteiteknek lesz az eredménye! ÉN, Atyátok, nem szólok abba bele, hogy döntéseitek alapján mit kívántok megtapasztalni! De nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy a szeretet nélkül, erõszakosan végrehajtott cselekedetek, - legyenek azok akár egyéni életet formálók, vagy nemzetek sorsát eldöntõk! nem az ÉN Szeretetvilágomból táplálkozó gondolatokkal indítottak! Akik Nélkülem való önállóságot kívánnak életükben megtapasztalni, azok azt fogják kapni! Sokan ugyanis kihagynak az életükbõl Engem, nem is gondolva arra, hogy mindent, amit kaptak, Nekem köszönhetnek, legyenek a birtokukban akár földi javak, akár adottságok, melyeket képességekké növelhettek! Használják lehetõségeiket, mint örömük, vagy hatalmuk forrását, és ÉN hagyom, s ha nem kérnek, nem szólok bele szabad akaratuknál fogva meghozott döntéseikbe, s azok eredményeként való cselekedeteikbe!
Eljön azonban az idõ, amikor történni fognak események, melyeket az ember nem képes befolyásolni, akármekkora szeretet nélküli tudással is rendelkezik!
Ti Gyermekeim, akik Szeretetem igénylése nélkül éltek, ti, akkor mit tesztek? !
Kihez fordultok segítségért?
Mestereitek mekkora Szereteterõt képviselnek ahhoz, hogy kihozzanak a bajból? Mert lépéseteken sok minden múlik! S mit tesztek akkor, ha az üres, csillogónak látszó segítség kártyavárként omlik össze? Gondolkozzatok el mindezen!!!

folytatása következik

MEGISMERITEK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ MEGSZABADÍT TITEKET.
Utolsó szerkesztés: 17 éve 1 hónapja A.M. Timea által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 1 hónapja - 17 éve 1 hónapja #1416 Írta: A.M. Timea
Elõzõ folytatása
részlet

Általam adott szabad akaratotok irányultságát mindenkor figyelembe veszem, így csak azokat tudom kivezetni a földi lélekvesztõ nehézségek kátyúiból, akik szívükbõl, hangsúlyozom: szívükbõl csatlakoznak Hozzám! Ez nem ijesztgetés!
A gyûlöletnek, a hatalmi törekvéseknek, a mások kihasználásának, a hamis törvénykezésnek nem ÉN Vagyok az istene! Mert a háborúskodást és szomorúságot okozó dolgok olyan alacsony rezgésszinten történnek, hogy Éltetõ Szándékomat el sem érhetik!

SZERETETEM viszont mindenkire árad, és AZ EGÉSZ VILÁG ÉLTETÕ ELEME! De magas frekvenciája által csak azok képesek részesülni belõle, akik mindent elkövetnek azért, hogy cselekedeteik szívbõl megvalósuló örömöt és békét teremtsenek, és szeretetet közvetítsenek! Minden tett, ami szeretet nélkül való, szeretetlen, férges gyümölcsöt is hoz, harcot és ellenségeskedést terem. S minden tett, ami szívbõl indítottan jóra törekszik, életet tápláló gyümölccsé növekszik! Minden gondolat és tett önmagát és önmaga urát megmutatva jelenik meg a földi világban!

Gondolkozzatok el ezen: életetek kertjében milyen ;gyümölcsfákat; ültettek el az elmúlt években?
Milyen ;gyümölcsfákat; egyéni, és milyeneket nemzeti, s tovább: az egész Földet érintõ szinten?!
S ha okos, értelmes felnõttként elgondolkoztatok rajta, akkor felelõsségetek tudatában ennek megfelelõen cselekedjetek is!
Eldönthetitek: saját igazságotokért harcolva háborúskodást akartok, vagy Irgalmamat kérve (mint ahogy egyesek Örömömre teszik is!) Velem való összefogásra törekedtek?
Atyai Figyelmem minden egyes gyermekem kérését meghallja, Szemem minden gyermekem szívét-lelkét, lelke legrejtettebb zugát is meglátja!
Amit mondtam, azt megmondtam, akinek füle van, hallja meg! Teremtõ Atyai Áldásom adom rátok édes Gyermekeim ez Ámen.

M.G.M.

Utolsó szerkesztés: 17 éve 1 hónapja A.M. Timea által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 1 napja - 17 éve 1 napja #1545 Írta: A.M. Timea
Jlia blogja
Bízz Bennem !

06/18/2009

Bízz Bennem! Bízz Bennem !
Mikor minden bizalmam,hitem elhagyott...
Mikor nem tudtam megmarad-e a házunk...
Mikor nem tudtam,hol a lányom...
Mikor nem tudtam mibõl eszünk egy hét múlva...
Mikor már erõm sem volt telefonálni munkaügyben...
Mikor felkelni sem akartam.. sem kinyitni a szemem...

csak ez az egy mondat tartott életben...
Bízz Bennem !
pedig már az égre is csak lopva néztem fel,de a hang elért hozzám...
Bízz Bennem !
mást sem tehettem...

Mikor már este könnyekkel aludtam el...
Mikor már magam is megijedtem,hogy tán rosszul tettem,hogy egy rosszindulattól mérgezett munkahelyrõl eljöttem úgy,hogy nem volt helyette másik... bár a legmélyebb ponton sem bántam,hogy nem maradtam...
akkor is csak ez az egy kapaszkodóm volt...
Bízz Bennem !

Most pedig hálás könnyekkel táncolni van kedvem...
A kertünkre úgy nézek újra,ami a miénk....
A páromra szerelmesen...
A lányom elfogadja lassan a segítõ kezem.... pedig õ nem egy egyszerû eset...
Már a leendõ unokám sem féltem...
kicsit korainak tartom ugyan,de... õsszel nagymama leszek... :)
újra elérhetõ cél lett az egyetem...
ma pedig júliusi kezdéssel felvettek ÁLMAIM MUNKAHELYÉRE!!!!!
Nem... nem milliókat fogok keresni....
Nem... nem kényelmes irodai állás...
de hétfõtöl-péntekig 7-1/2 4-ig...
hétvége a családomé....
és õsszel beiskoláznak szociális ápoló szakra...
olyan fõnökeim lesznek,akik már most a barátjuknak tekintenek...
Másodszor látott a fõnököm,de "-Szia Cicukám!-és puszival fogadott...
mintha csak otthon lennék,úgy beszélgettem mindenkivel..
ja... hogy mi lesz a munkám?...

egy idõsek otthonában... tõlünk félórányira...
takarítani fogok a mamik és bácsik apartmanjaiban...
és egy kicsit meghálálhatom nekik azt,
amit õk adtak ennek a világnak aktív életükben...
és amit adni tudnak még a jelenlétükkel! :)

Tudom,hogy ez így olyan kis naív.. meg romantikus hozzáállás....
de miután a pszichológia szakot még csak eztán fogom elvégezni,egyszercsak....
ez volt az egyetlen mód a közelkerüléshez...
és ki mondja,hogy a takarítással nem lehet szolgálni???
Mi ebbõl az egészbõl a tanulság?

Ha már semmi fogódzód nincs az életben... csak az az egy....fogadd el...
el ne engedd!!!!!
Nézz fel az égre!
Bízz Benne !

Ui: az otthon felé menet... ilyet még sosem láttam... szivárvány felhõ... nem szivárvány kapu,ami esõ után van...
szivárványos felhõ volt az égen... az otthon felett...
mit is lehet mondani erre...
Köszönöm!!!!

Utolsó szerkesztés: 17 éve 1 napja A.M. Timea által.
Téma zárolva.
Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #1731 Írta: A.M. Timea
Pásztor András:
Ki embere vagy te?

Az emberek azt gondolják, hogy õk a maguk urai. A hívõk tudják, hogy ez nem így van. Vagy a Sátánt szolgálja az ember, vagy Istent. Harmadik lehetõség nincsen. Lehetek Isten küldötte, szolgája, vagy pedig a Sátáné kell, hogy legyek. A döntést nekem kell meghozni. Szembesülnünk kell azzal, hogy kinek az emberei vagyunk! Valóság-e az, akinek én tartom magamat? Mert elõfordul az, hogy állítok magamról valamit, és nem biztos, hogy az úgy van. Nem biztos, hogy jól ismerem magam. Volt egy gyülekezet a Jelenések könyvében, aki azt mondta magáról, hogy: meggazdagodtam, semmire sincs szükségem. Az Úr másként látta: - Nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, nyavalyás, vak és mezítelen;

Remélem, mi tudjuk, ki embere vagyunk, kinek szolgálunk, kit képviselünk itt e földön, hogy hová valók vagyunk és hová megyünk! Az utunk vezet valahova! Egyszer meg fogunk érkezni a célba, és az fog fizetni, akinek szolgáltunk! Ha az Urat szolgáltuk, akkor õ fizet cselekedeteink, utaink szerint. Ha a Sátánnak szolgáltunk, az õ embere voltunk, akkor tõle fogjuk kapni a jutalmat. Istentõl pedig az ítéletet.

Ahhoz, hogy Istenhez tartozzunk, szükség nékünk újonnan születnünk víztõl és Szentlélektõl. Hallottam már általam komolynak tartott prédikátortól azt a kijelentést, hogy az üdvösséghez nincs szükség Szentlélek-keresztségre. Testvérek, ez hazugság! ;Akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az Övé!;(Rm 8:9) Nagy szükség van Rá! Ez egy nagy titok, egy drága ajándék! Aki elnyerte a Szentlélek-áldást, az Istentõl született, királyi gyermek. Akik elnyertük Isten Lelkét, elmondhatjuk bátran, hogy Isten gyermekei vagyunk! Bár még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk, de ha nyilvánvaló lesz, hasonlóak leszünk Õhozzá; Még nem vagyunk hasonlóak, de szeretnénk azok lenni! Isten segíti ebben a törekvésben az övéit!
Kit képviselünk ezen a földön? Mi a békéltetés szolgálatát kaptuk, hogy Krisztusért járjunk követségben, kérve az embereket, hogy béküljenek meg Istennel! ;Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségbõl az õ csodálatos világosságára hívott el titeket!; (I. Pt.2:9) Ki embere vagy te? A világosságé vagy a sötétségé? Aki a világosság gyermeke, az nem járhat a sötétségben! Az övéit Isten kihozta a világosságra!

Ezen a világon nem magamat kell képviselnem, hanem az én Istenemet. Mint egy nagykövet, akit azért küldtek, hogy idegen országban képviselje a hazáját. És meglátszik rajtunk, hogy kit képviselünk! Ezt nem lehet elrejteni! Vagy ahhoz a nyájhoz tartozunk, amely Jézusé, vagy a Sátáné vagyunk! Isten óvjon meg attól, hogy a világhoz tartozónak találtassunk!

Folytatása következik

Utolsó szerkesztés: 16 éve 10 hónapja A.M. Timea által.
Téma zárolva.
Több
16 éve 10 hónapja - 16 éve 10 hónapja #1732 Írta: A.M. Timea
Elõzõ folytatása

Ezen a világon nem magamat kell képviselnem, hanem az én Istenemet. És meglátszik rajtunk, hogy kit képviselünk! Ezt nem lehet elrejteni! Isten embere már a megjelenésével igazolja azt, hogy hova tartozik, meg sem kell szólalnia. Jézus még nem mutatkozik be a samáriai asszonynak, amikor inni kér, mégis felismeri õt: - Hogyan kérhetsz tõlem zsidó létedre? Honnan tudta, hogy õ zsidó? Látta rajta, megvoltak a jellemzõ jegyek a viseletén.

A másik jegy a beszéd. Ha a megjelenésünk nem is mutatná kilétünket, vagy azzal be is csaphatunk másokat, a beszédünk az biztosan elárul bennünket! Hisz mindannyian megnyilatkozunk valamilyen módon. Fõleg krízishelyzetekben lehet lemérni valakinek a szavain, a hanghordozásán, egész viselkedésén, hogy õ valóban egy békességgel rendelkezõ ember, akiben Isten Lelke van, vagy olyan, aki pillanatnyilag nem Isten embere. Mindannyiónkkal elõfordul, hogy bûnöket követünk el, fõleg beszédben. Azt mondja Isten Igéje, hogy ;Aki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember!;(Jak 3) Ha mi bizonyságot teszünk róla, hogy Istenhez tartozunk, mit gondoltok, mennyire figyelnek oda az emberek a beszédünkre? Talán azt hittük, hogy bizonyságunk süket fülekre talált. De attól a pillanattól fogva figyelni fognak, hogy amit mondtunk, valóság-e? Amit beszélünk, annak hatása van. Épít vagy rombol.

A következõ jegy a cselekedet. Ha beszédeinkre tudunk is vigyázni ideig-óráig, cselekedeteink révén minden nyilvánvalóvá lesz. Dániel nem csak beszélt Istenérõl, hanem tetteiben élte is hitét. Naponta háromszor imádkozott kitárva az õ ablakát Jeruzsálem felé. Még akkor is így tett, amikor ezért halálos ítélet járt! Ellenségei pont ezt használták fel ellene. Az oroszlánverembe került. Amikor Dárius másnap az aggodalomtól átvirrasztott éjszaka után kora hajnalban odamegy a veremhez, mit mond? ; Dániel, az élõ Isten szolgája; meg tudott-e szabadítani téged a te Istened, akinek te szüntelenül szolgálsz? ; Honnan tudta, hogy így kell megszólítani Dánielt? Az élõ Istennek szolgája! Látta viselkedését, viseletét, hallotta beszédeit, figyelte cselekedeteit, és érezte, hogy így kell szólítania.

Mi történik akkor, ha Isten gyermeke próbába kerül, veszteség éri, szenvednie kell? Nagy baj lenne akkor, ha Isten embere is úgy viselkedne, mint a világiak! Õk kétségbeesnek, elõkerülnek a miértek, esetleg átkozódnak is, szidják Istent és az embereket, okolják egymást. Ki embere vagy a szenvedésben? A százados látta Jézust a kereszten szenvedni. Végignézte haláltusáját, látta minden mozdulatát, hallotta minden szavát. Szívében megszületett a felismerés: - Bizony, ez az ember Isten Fia volt! Milyen imádságai voltak a Megváltónak? Már a Gecsemánéban indult haláltusája:- Legyen meg a te akaratod! Aztán a százados hallotta: - Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekednek! - A te kezedbe teszem le az én lelkemet! Látta a jobb latort felemelõ szeretetét. Az ellenségeinek megbocsátást kérõ szenvedõt. Az édesanyjáról gondoskodó fiút. Az engedelmes Bárányt. Jézus magatartása, lelkülete elárulta, kicsoda Õ tulajdonképpen.
Ha betegség, szenvedés, veszteség ér, mit látnak rajtunk az emberek? El tudják-e mondani, amit mi mondunk magunkról? Bizonyára ez az ember Isten fia, mert látszik rajta!?

Keresztelõ Jánost megkérdezik: - Ki vagy te? Mit mondasz magad felõl? Õ így válaszol: - Kiáltó szó vagyok a pusztában; Mindannyian szavak vagyunk ebben a világban. Valamit hirdetünk. Itt vagyunk a pusztaságban, ami nem otthonunk, csak átvonulunk rajta. Mi is kiáltó szó vagyunk a pusztában. Puszta lehet a szeretet hiányában egy családi élet, puszta lehet a rossz életkörülmény, a csüggedés, a keserûség. Olyankor kinek a szavai vagyunk? Isten tud-e rajtunk keresztül szólni? Ki embere vagy és honnan jöttél? Hordozzuk-e azokat a mennyei jegyeket, amik elárulják rólunk, hogy Istenhez tartozunk?
Válaszoljunk ma ezekre a kérdésekre!

Az Úr szelet bocsát az Õ szérûjén! Nem véletlen kerülünk bele a próbákba, hanem ott lesz nyilvánvalóvá, hová valók vagyunk, kihez tartozunk! Két csoport van a világban, Isten népe között is! Vannak a kecskék és a juhok. Nagy különbség van közöttük! Külsõre is, de fõleg a viselkedésben! A juhok szeretnek összebújni, szeretik az összetartást. Némán, csendben tûrik a nyírást. Én láttam egyszer, rémes, mit ki nem bír szegény állat. A kecskének van két kis szarva, és azt használja is. Sokszor a sajátjának is nekimegy. Elgondolkodtató! Ki embere vagy te? És honnan való vagy? Eljön az idõ, amikor az Úr Jézus szétválassza a nyájat. A juhokat külön a kecskéktõl. És aszerint történik a választás, hogy ki embere vagyok. Ha az övé vagyok, akkor a jobb keze felõl fog állítani. Ha nem az övé vagyok, akkor bal kéz felé. És amelyik oldalon állok, annak jutalmát veszem. Oda fogok menni. Te hova tartasz? Ma még lehet változtatni útirányt. Most hol vagy? Merre tartasz? Az az út, amin mész, hová vezet? Hova fogsz megérkezni? Oda, ahová szeretnél? Nagy kérdések ezek! Válaszoljunk még ma rá!

Utolsó szerkesztés: 16 éve 10 hónapja A.M. Timea által.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.459 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218