header ok

Pünkösddel kapcsolatos képek, versek, írások

Több
4 éve 2 hete #6945 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Pünkösddel kapcsolatos képek, versek, írások
.

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
3 éve 4 hete #7125 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Pünkösddel kapcsolatos képek, versek, írások
.

2023.05.28.

ÁLDOTT PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNAK.

IMRE MARGIT SZERK.

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
2 éve 1 hónapja #7234 Írta: Margit
2024.05.19.

ÁLDOTT PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK.

IMRE MARGIT SZERKESZTŐ

ima-a-szentlelekhez-j.jpg melléklet nem található

--
Téma zárolva.
Több
1 éve 2 hete - 1 éve 2 hete #7329 Írta: Margit
.
MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNAK KÍVÁNOK ÁLDOTT, BÉKÉS PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET.

IMRE MARGIT SZERK.

2025.06.08.

kp.jzusagalambokkal.jpg melléklet nem található

--
Utolsó szerkesztés: 1 éve 2 hete Margit által.
Téma zárolva.
Több
1 hónapja 1 napja #7393 Írta: Margit
2026.05.24.

MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNAK KÍVÁNOK ÁLDOTT, BÉKÉS PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET.

IMRE MARGIT
SZERKESZTŐ

kp.1szlpirosrzsa_2026-05-22.gif melléklet nem található

--
Téma zárolva.
Több
4 hete 2 napja #7395 Írta: Margit
.Pünkösdvárás-csodavárás

Miután Jézus a mennybe ment, a tanítványok minden nap együtt voltak és imádkoztak. Mi lehetett imádságuk tárgya? Remélhették, hogy megszületik a messiás? Nem, hiszen a messiás már eljött, sot, küldetését betöltvén vissza is tért a mennybe. Remélhették, hogy Isten azonnal lesújt a gonoszokra? Nem, hiszen maga a messiás is elszenvedte az igazságtalanságot.

Remélhették, hogy a messiás napokon belül visszatér? Nem, hiszen Õ maga bízta rájuk a jó hír továbbadásának szolgálatát, amit még ezután kell elvégezniük. Valaminek márpedig történnie kell, hogy Isten országa megvalósuljon. Minek kell történnie? Valami csodának! Valami átütõ erejû dolognak! De hol? A világban, a külso körülményekben? Mint láttuk, ott hiába is várunk csodát. Akkor hol történhet átüto ereju változás, ami lehetové teszi Isten országának térhódítását? A csodának ott belül, a tanítványok szívében kell bekövetkeznie.

És lám, amikor pünkösd ünnepén a Szentlélek átütõ erejû kitöltése megtörtént, valóban a tanítványok változtak meg. Õk váltak félszeg, bezárkózó, tanácstalan kis közösségbõl Jézus Krisztus bátor tanúságtevõivé. Ma sincs ez másképp. Változásra van szükség. És ez a változás meg is történhet. A Szentlélek ma is munkálkodik. A változás benned kell, hogy végbemenjen!
Várd a csodát!
(ismeretlen)

[img
--

--
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.436 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218