header ok

Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

Tolerancia

Több
17 éve 8 hónapja #129 Írta: Margit
Tolerancia téma létrehozva Margit által
Egy toleráns személy minden helyzetben rendelkezik az elfogadás és az alkalmazkodás erejével. Aki toleráns, az nyugodt és elégedett. Ahol a szeretet igazi, ott a toleranciának nincsenek határai. A különbözõ vélemények és lehetõségek értékelése adja az élet sokszínûségét.
(Uj lap3)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja - 17 éve 8 hónapja #172 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Tolerancia
Toleranciáról

Tökéletes toleranciát kell érezned mindenki iránt, s épp oly õszinte érdeklõdést a másvallásúak hite iránt, mint a saját hited iránt. Mert a mások vallása: ösvény, mely a Legmagasztosabbhoz vezet, akár csak a tiéd, s hogy mindenkinek segíthess, mindenkit meg kell értened.

Hogy azonban elérhesd ezt a tökéletes toleranciát, elõbb meg kell szabadulnod a vakbuzgóságtól és babonától. Meg kell tanulnod, hogy semmiféle szertartás nem szükséges, különben jobbnak képzeled magad azoknál, akik kivonják magukat a szertartások alól. Azért ne ítéld el azokat, akik még ragaszkodnak a szertartásokhoz. Hadd cselekedjenek úgy, ahogyan akarnak, de nem szabadna, hogy szembehelyezkedjenek veled, aki ismered az igazságot, s hogy olyasmit próbáljanak ráderõszakolni, amibõl kinõttél. Találj mentséget mindenre, légy jóindulatú minden iránt.

Most, hogy szemed kinyílt, régi hitednek, régi szertarásaidnak némely része képtelenségnek fog látszani, s talán valóban az is. De ha nem is tudsz többé résztvenni azokban, tiszteld azon jó lelkek kedvéért, akikre nézve még fontosak. Megvan a helyük, megvan a hasznuk, olyanok, mint az a kettõs vonal, mely gyermekkorodban vezetett, hogy egyenesen és szabályosan írj, amíg megtanultál sokkal jobban és szabadabban írni nélküle. Volt idõ, amikor szükséged volt rá, ez az idõ most már elmúlt.

Egy Nagy Tanító egyszer így írt: "Mikor gyermek voltam, úgy szóltam mint gyermek, úgy gondolkodtam mint gyermek, úgy értettem mint gyermek, minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illendõ dolgokat". De aki elfelejtette gyerekkorát és elvesztette a gyermekhez való vonzódását, az nem taníthatja õket, az nem segíthet rajtuk. Tekints tehát mindenkire jóindulattal, nyájasan és türelemmel, de mindenkire egyformán, ha buddhista, hindu, dzsina, zsidó, keresztény vagy mohamedán.
(Forrás: Tanuláslap.hu)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 17 éve 8 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja #289 Írta: Margit
"Csendet tanultam a beszédesektõl, toleranciát a türelmetlenektõl, kedvességet a durváktól." (Khalil Gibran)

--
Téma zárolva.
Több
17 éve 6 hónapja - 17 éve 6 hónapja #396 Írta: Margit
Vedd ki a gerendát

Minden esetben vedd ki szemedbõl a gerendát, mielõtt embertársad szemében elkezdenéd keresni a szálkát!

Nem vagyunk különbek egymástól, csak különbözõek. Gondoljátok el, milyen sivár, egyhangú lenne az életünk, ha valamennyien uniformisba bújtatott lélekkel élnénk!
Mindannyian Isten imádott gyermekei vagyunk.
Õ nem tesz különbséget, atyai szeretettel viseltet irántunk.
Valamennyiünkben ott van a jó és a rossz. Nincs ember, akit mindenki egyformán szeretne.

A mi feladatunk, hogy eldöntsük, hogyan élünk az Isten adta lehetõségekkel.
Ha nem megfelelõképpen, akkor csak magunkat hibáztathatjuk és csak magunknak tartozunk számadással.
Ha elrontasz valamit az életedben, akkor elõször magadban keresd a hibát, csak azután másokban!
(ismeretlen szerzõ)

--
Utolsó szerkesztés: 17 éve 6 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 4 hónapja - 17 éve 4 hónapja #727 Írta: Margit
A két béka beszélgetése - tanulságos történet

Egy béka egész életében egy kútban élt. Amikor megpillantott egy másik békát
is ott, nagyon meglepõdött.
- Hát te honnét kerültél ide? - kérdezte.
- A tengerbõl. Én ott élek - mondta a másik.
- Milyen az a tenger? Van olyan nagy, mint az én kutam?
A tengeri béka nevetett:
- Össze sem lehet vele hasonlítani - mondta.
A kútban lakó béka úgy tett, mintha érdekelné, amit látogatója a tengerrõl
mesélt. De magában azt gondolta:
- Kétségtelenül ez a legnagyobb hazug, akivel valaha is találkoztam
életemben. És a legarcátlanabb is.

Hogyan beszéljünk az óceánról egy kútban élõ békának? Vagy a valóságról egy ideológusnak? Vagy Istenrõl az ateistának? Stb...
(ismeretlen szerzõ)

--
Utolsó szerkesztés: 17 éve 4 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
17 éve 3 hónapja #921 Írta: Margit
Ajándékok, melyek nem kerülnek semmibe

Egy jó szót szólni,
Egy beteget felvidítani,
Valakinek kezet nyújtani,
Óvatosan csukni be az ajtót,
Apróságoknak örülni,
Mindenért hálásnak lenni,
Jó tanácsot adni,
Egy levél megírásával örömet szerezni,
Apró túlzásokon nem rágódni,
Jogos panaszt nem melegíteni fel újra,
Nem tenni szóvá, ha a másik hibázik,
Nem elutasításnak venni, ha háttérbe szorulunk,
Levert hangulatot nem venni komolyan,
Nem sértõdni meg egy félresikerült szón,
Megtalálni az elismerõ, dicsérõ szót,
Együtt érzõ szó a megalázottnak,
Egy-egy tréfás szó a gyerekeknek,
Elismerni az elkövetett helytelenséget,
Örülni a holnapi napnak,
Bizonyos dolgokra aludni egyet
Mindenre rászánni a kellõ idõt és gondot.
és
MINDENKIHEZ SZERETETTEL LENNI!
(szerzõje ismeretlen)

--
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.490 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218