header ok

Ami egyik kategóriába sem tartozik bele.

Türelem

Több
17 éve 1 hónapja - 5 éve 11 hónapja #1336 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: Türelem
"Legyen meg a Te akaratod".

Legyen hát minden úgy, Uram,
amint Te akarod !
Hisz mám, és holnapom is
kezedben Te tartod !

Ha mosolyt adsz,
- én megköszönöm,
s ha bánatot; könnyemmel
kerted én megöntözöm !

Nem kérdem Tõled,
mit - miért kapok,
hisz a választ ott rejtik
a tegnapok, s a holnapok.

Így mindennek oka van,
és mindenért árat adok,
s csak sorsom viselni kérek erõt,
ha néha elfáradok.
(Tandari Éva)

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 5 éve 11 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Több
16 éve 1 hete - 16 éve 1 hete #2643 Írta: Margit

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Utolsó szerkesztés: 16 éve 1 hete Margit által.
Téma zárolva.
Több
11 éve 4 hónapja #3945 Írta: Margit
.

A higgadtság tízparancsolata

1. Csak a mai napon igyekszem elérni, hogy ne akarjam egyszerre megoldani életem összes problémáját.

2. Csak a mai napon senkit sem akarok kritizálni, kijavítani vagy megjavítani, - csakis magamat.

3. Csak ma akarok igazán boldog lenni, hogy másoknak, s az egész világ boldogságára lehessek.

4. Csak a mai napon akarok alkalmazkodni a körülményekhez anélkül, hogy a körülményeket változtatnám meg kívánságom szerint.

5. Csak ma ügyelek arra, hogy tíz percet olyan olvasmányra fordítsak, ami saját lelki életemhez szükséges.

6. Csak ma teszek valami olyan jót, amihez semmi kedvem sincs - de nem mondom el senkinek.

7. Csak ma figyelek nagyon arra, hogy - ha bántanak, - senki se vegye észre rajtam.

8. Csak a mai napon akarok pontos terv szerint élni, amiben se hajsza se határozatlanság nincsen.

9. Csak ma akarok szilárdan hinni az isteni gondviselésben, amely vezet engem - még ha a körülmények az ellenkezõjét igazolják is.

10. Csak a mai napon nem szabad aggodalmaskodnom, hinnem kell minden szépben és jóban és gondolnom se szabad olyasmire, ami elkedvetleníthetne.

--
Téma zárolva.
Több
7 éve 3 hónapja #5038 Írta: Margit
.

Türelem

Talán megfigyelted, hogy van, amikor azonnal megkapod, amit szeretnél, vagyis rögtön teljesülnek a vágyaid. Ezek olyan dolgok, melyek megszerzésében nem rejlenek karmikus feladatok s talán nem kötõdnek hozzá a múltból önkorlátozások.

Bizonyos dolgokhoz pedig idõ kell. Van, amihez sok idõ. Nem azért, mert a sors büntetni akar, de feladatok, leckék rejlenek benne.
Meg kell tanulnod dolgokat, hogy eljuss odáig, hogy befogadd a vágyott jót. A kívánságaid nem az Univerzumban formálódnak, hanem Benned. Az idõ ahhoz kell, hogy megszûnjenek a Benned lévõ akadályok.

Légy türelmes, ne siettesd a dolgokat. Tanulj meg elengedni! Mindent megkapsz a legelsõ alkalmas pillanatban! Csak magadban juss el odáig...

Guzsik-Mohácsi Viktória ( elozoeletek.blogspot.hu )

--
Téma zárolva.
Több
6 éve 7 hónapja #5732 Írta: Margit
.

Légy türelmes

Vannak az életben bizonyos dolgok, amikhez idõ kell. Fõként azért, hogy felkészülj a befogadására. Addig nem kaphatod meg, míg önmagad útjában állsz. Értem ezalatt, hogy az adott területen blokkjaid vannak, vagy egész egyszerûen még nem tudnál mit kezdeni azzal, ha megkapnád. Még nincs itt az ideje. És vannak azok a helyzetek, amik kifejezetten a türelemre tanítanak.

A várakozás mindig felkészít valamire. Leginkább arra, hogy elsajátíts olyan tulajdonságokat, amivel elhiszed, hogy megérdemled azt, amire vágysz.
A várakozás idõszakában elkezdenek átalakulni Benned a dolgok (és másokban is), így meg tudnak szûnni a lelkedben lévõ akadályok. Felkészülsz a befogadásra.
Ezért légy türelmes! Engedd el a görcsösséget, hiszen tudod, hogy mindent megkapsz abban a pillanatban, ahogy megértél rá. Amint megengeded magadnak. Érezz rá, mire akar tanítani a helyzet. És a legfontosabb: Bízz az isteni idõzítésben! Minden akkor történik, amikor annak történnie kell, egy perccel sem elõbb vagy késõbb.

Ma meghatározom magamban, mire is vágyom, majd elengedem, és átadom a Teremtõ kezébe. Bízom abban, hogy amit szeretnék, megkapom a legelsõ alkalmas pillanatban. Tudom, hogy ez így van jól!

Guzsik-Mohácsi Viktória ( elozoeletek.blogspot.hu )

--
Téma zárolva.
Több
5 éve 11 hónapja - 5 éve 11 hónapja #6159 Írta: Margit
.

--
Utolsó szerkesztés: 5 éve 11 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.928 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218