header ok

Evangéliummal kapcsolatos témák.

"Ha megbocsátjátok az embereknek vétkeiket...."

Több
9 éve 5 hónapja #4164 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: "Ha megbocsátjátok az embereknek vétkeiket...."
.

A fény felé

A fény felé menni nem azt jelenti, hogy elkerülöd a sötétséget. Nem azt jelenti, hogy makulátlan vagy, és mindig jól döntesz.

A fény felé menni azt jelenti, hogy önmagam fénye felé. Minél jobban ismerem magam, minél több félelmet, fájdalmat feloldok magamban, annál inkább keresztül világít rajtam a fényem. Minél kevesebb bennem a negatív érzés, annál több emberre vagyok hatással. Felébresztem magam egy több ezer éves álomból. Ennek hatására pedig ébredezni kezdenek a körülõttem élõk.

Az, hogy a fény felé tartok, nem jelenti, hogy nincsenek bennem rossz érzések. Viszont nem használom ezeket arra, hogy mást bántsak velük. Nem engedem, hogy ezek irányítsanak.
S még ha fel is ébredek, akkor is elfogadom, ha a többiek úgy döntenek, alszanak tovább...

Mohácsi Viktória ( elozoeletek.blogspot.hu )

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
7 éve 2 hónapja #5145 Írta: Margit
Margit válaszolt a következő témában: "Ha megbocsátjátok az embereknek vétkeiket...."
.

Bocsáss meg!

Bármi sérelmet hordozol magadban, bocsáss meg! Akár más bántott, akár bûntudat mardos belül, már változtatni nem tudsz ezen. Ami elmúlt, vissza nem hozhatod. Tudod, hogy erre volt szükség a fejlõdésedhez.

Igen, a múltadat már nem változtathatod meg. De ha megbocsátasz, azzal megváltozik a jelened és a jövõd...

Guzsik-Mohácsi Viktória ( elozoeletek.blogspot.hu )

--
``Legyek én gyertya, csendes eszköz, szolgája az égi fénynek, Hogyha Istenem úgy akarja, ne tudjam kiért, s kikért égek.``
Téma zárolva.
Több
5 éve 2 hónapja #6607 Írta: Margit
.

Müller Péter: „Sajog benned valami a mélyben”

Sérelmeinktől nem könnyű megszabadulni, mert ezer élő idegszállal van belenőve a lelkünkbe.

Gondolj a gyermekkori sérelmeidre. Amit még picikorodban vagy kicsit később éltél át. Nem is emlékszel rá, pszichológus hozza ki belőled, s mégis sajog benned valami a mélyben – mert a tiéd. Akik átlátnak a halálon túli világba, azt mondják, hogy még a túlvilágon is fáj a sérelem. A világ legnagyobb drámája, a Hamlet, erről szól. Visszajön a papa, és arra kéri fiát, hogy bosszulja meg a halálát. Nem tud nyugodni odaát. Az igazi mesteri tevékenység az, ami megszabadít a múltadtól. Nagyon nehéz, mert a fájdalmat dédelgeti magában az ember. Sajnálja, félti magát. Még a fájós fogadat is nehezen engeded kihúzni, mert a tiéd! Húzás közben is érzed: „Nem adom!... Az enyém!”... És aztán milyen jó, hogy nem fáj tovább.

„Sérelmeinktől nem könnyű megszabadulni, mert ezer élő idegszállal van belenőve a lelkünkbe”

(Müller Péter)

Cikk forrása: www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20...o-szabadulasrol.html

Facebook oldalunk: www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts

--
Téma zárolva.
Több
3 éve 1 hónapja - 3 éve 1 hónapja #7115 Írta: Margit
  Két buddhista - megbocsátás

Két buddhista szerzetes megyeget az úton, és látnak egy lányt, aki tipeg egy patak mellett, de nem tud átmenni rajta, mert beázna a cipője. A szerzeteseknek ugyan tilos nőhöz érni, de az egyik mégis gondol egyet, felkapja a lányt, átviszi a patakon, a túloldalon leteszi, elköszönnek és továbbmennek.

A másik szerzetes néz, néz, vakarja a fejét, félóra múlva már nem bírja tovább, megszólal:
- Hogy tehettél ilyet? Nekünk tilos nőt érinteni, te mégis átvitted azt a lányt a patakon.
Mire a másik kedves mosollyal felel:
- Én azonban egyből letettem a lányt a túlsó parton, te ellenben még most is cipeled..

(ismeretlen szerző)

--
Utolsó szerkesztés: 3 éve 1 hónapja Margit által.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.338 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum

Idézet

"Higgy, remélj és szeress, hogy boldog ember lehess!"

Keresés

Látogatottság

Ma 10
Tegnap 462
A héten 1056
Ebben a hónapban 14711
Összesen 6771218